Kedi Köpek Aşı Programı ve Aşılama Hakkında Genel Bilgiler Minik dostlarımızı hastalıklardan korumak için uyguladığımız aşılar prensip olarak vücudun doğal bağışıklık sistemini uyararak hedeflenen hastalığa karşı antikor üretimini sağlayan biyolojik maddelerdir. Aşı uygulandığı sırada bağışıklık sistemindeki bir zayıflık (gizli bir hastalık veya parazit varlığı) aşılama ile hedeflenen bağışıklığın oluşmasını engeller. Bu durumda hastalığın aşısı yapılmış…
Kedi ve köpeklerde aşı takvimi nasıl olmalı… Yavru kedi / köpek aşıları ne sıklıkta yapılmalı.. Yavrulara hangi aşılar yapılmalı.. Kedilere her yıl aşı yaptırmak gerekir mi… Köpeklere kaç yaşına kadar aşı yapılmalı… Kedilerde aşı kanser yapar mı… Bir seferde çok aşı yapıldı acaba ağır gelir mi… Köpeğim aşılı olduğu halde kanlı ishal oldu… Kedim aşıdan…
Anestezi Öncesi Kliniğimizde en küçüğünden en büyüğüne yapılan tüm operasyonlar bizim için önemlidir. “ameliyat” kelimesi ile “anestezi” kelimesi bizim için birbirinden tamamen ayrı olarak değerlendirilir ve ameliyathanemizde minik dostunuzu bir ekip karşılar. Bu ekipte anestezi ve operasyon hekimlerimizin görevleri birbirinden bağımsız ancak hedefleri aynıdır: Operasyonun başarısı ve minik dostumuzun sağlığı Peki nedir bunları “ortak” ama “ayrı”…
Peritonal diyaliz uygulaması kedi ve köpekler için böbrek fonksiyon bozuklukları ve böbrek yetmezliği tedavisinde başarı ile uygulanan bir tedavi yöntemidir. Diyaliz tedavisinde amaç, vücutta üretilen ve biriken atık madde ve toksinlerin, işlevi bozulan böbrekler yerine periton zarı (karın boşluğu zarı) kullanarak atılmasını sağlamaktır. Böylece özellikle kayıpların en çok yaşandığı, hastalığın akut döneminde böbreklerin yeterince idrar…